Csernus Imre: A fájdalom arcai
2024. március 05. írta: Libra69

Csernus Imre: A fájdalom arcai

A cím azért egy kicsit megtévesztő, mert valóban a fájdalomról is szó esik a kötetben, de inkább azt helyezi előtérbe, hogy mennyire gyávák az emberek ahhoz, hogy kiálljanak magukért, hogy felnőjenek és éljenek. És igen, ha ezt megteszik, az sokszor fájdalommal jár, de ez a fájdalom szükséges a továbblépéshez.

A kötet több előadás szövegét tartalmazza. Vannak átfedések a témák között, mi több ismétlések, de egyáltalán nem bántam egyiket sem. Jó volt elolvasni bizonyos dolgokat többször is. Az előadásmód a szokásos kicsit földbe döngölős Csernus-féle megfogalmazás, de szerintem ezekben a témákban kell ez a hangnem, hogy felébredjen az ember. Szerintem már az is haladás, ha egyáltalán gondolkodásra provokál, aztán hátha utána lesznek olyanok, akik ténylegesen mernek lépni. 

1251.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasmanynaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4518338895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása